blanke ark

Blanke ark!

blanke ark

blanke ark

Hei på deg!

I dag sitter jeg her foran skjermen og stirrer. Jeg har nok å ta meg til, men det er alltid så rart å være uten et manus, ikke ha noe håndfast å gå til. Det er så rart, jeg hater å redigere når jeg gjør det, og jeg misliker å være uten en strukturert tekst, når den mangler. Det er akkurat som om jeg alltid ønsker med det motsatte av hva jeg holder på med.

Blanke ark!

Nå har jeg blanke ark, nå kan jeg gjøre som jeg vil. Jeg kan skape et nytt sett med karakterer, jeg kan dra fram noe jeg kjenner fra før. Det finnes et uendelig antall muligheter. Jeg står helt fritt, selv om jeg har skrevet mye allerede. Noen av mine lesere ønsker seg en ny bok om de Farlige Enkene, andre vil at jeg skal skrive del to av Tur-retur Helvete. Her jeg sitter finnes det litt usikkerhet. Her er det ikke sikkert jeg vet hva jeg vil. Jeg er i en sjelden situasjon og jeg har blanke ark. Jeg kan gjøre som jeg vil. Det jeg har skrevet så langt henger ikke sammen ennå, Jeg vet ikke hvordan jeg skal få disse to historiene sammen. Kanskje jeg skriver på to bøker parallelt. Jeg får bare jobbe videre. Skape en stemning, skrive om noe som fenger meg.

Alle valgene

Det er ikke så mange som tenker over alle valgene som er tatt i en historie. Veldig mange tror at en roman blir født som den er i bok form. De tror at ideene kommen rennene. Noen ganger så er det sånn for meg, andre ganger så må jeg bruke «tang» for å klare å velge hva som skal skje videre. Alle valg har konsekvenser, og det er ikke alltid lett å forutse hva som skjer når en karakter gjør sånn, eller sånn. Filmen Sliding doors får fram dette på en glimrende måte.

Jeg sitter her og tenker videre, dingler med beina og holder deg oppdatert på min manglende framgang. Alt jeg har er en ny karakter. Og en kjent kamp foran meg.

Deveny

Relaterte artikler

2 Comments

  • HeidiElise 18. april 2019 at 20:20

    Valgets kval er ikke så enkelt, men du finner nok ut av det. God påske! 🙂

    Reply
  • Lillan Kind 18. april 2019 at 19:57

    Det här med val är ibland knepigt och tudelat. Det är jättebra att kunna välja, men jättesvårt när man inte kan bestämma sig för vad man egentligen vill. Själv är jag ibland ganska velig, så processen kan ta tid.

    Reply

Leave a Comment