avfallsdeponi

I Norge så samler vi på søppel!

Hei på deg!

Jeg leser avisene og øynene vider seg ut. Jeg tror nesten ikke det jeg leser. I Norge så krangler vi om deponi, vi gjemmer giften i sjøen, på steder som ikke er bra for noe av oss. Politikkerne vedtar avfallsdeponi og kommunen er glad for arbeidsplassene.

Avfallsdeponi

Langtidseffekten er det ikke så farlig med, så lenge dritten blir lagt på sjøbunnen så er det greit. Sakte og sikkert så forgifter vi oss selv her opp i nord. Vi tar til og med imot andres dritt, gjemmer det bort og lover at det skal gå bra. Jeg grøsser og tenker på alt det jeg har lest og hørt i det siste. Vi kommer til å dø av vår egen gift her oppe i nord.

I Danmark så er de ifred med å løse problemet. De tester ut måter å ufarliggjøre giften, lage uskyldig avfall av det som er farlig. Jeg skulle så gjerne ønske at vi har opp i nord også gjorde dette, at vi var med på en sånn reise. Tenk om de klarer å løse dette problemet for oss. Jeg bøyer meg i støvet og ber til høyere makter at de må lykkes sørafor. Tenk om vi ikke lenger trenger avfallsdeponi på sjøbunnen, i gruver og alle andre steder hvor sånt blir gjemt bort. Jeg kan bare håpe og jeg ønsker at vi er med på dette. Jeg vil at vi skal slutte å forgifte oss selv, jeg vil at vi skal ta vare på miljøet og oss selv.

Deveny

 

Relaterte artikler

3 Comments

 • Gry H. 25. april 2019 at 22:28

  Det er jo vitterlig ironisk når de på den ene siden går ut og proklamerer resirkulering, gjenbruk, og gud vet hva med flagg og faner, for så faktisk å arrestere(!) de stakkars polakkene som forsyner seg av vårt massive hav av vrakgods på søppeldynga for tyveri..

  Reply
 • HeidiElise 24. april 2019 at 06:59

  Ja, det er skremmende mye søppel lagret på mange steder vi ikke tenker over. Får virkelig håpe de finner en løsning som er god på sikt og for kommende generasjoner. 🙂

  Reply
 • frodith 19. april 2019 at 18:53

  Ja, uff, ekle greier 😮 Håper virkelig noen finner en løsning 🙂

  Reply

Leave a Comment