Miljøet

Gamle gubber skjeller ut en ung jente!

Hei på deg!

Jeg leser i avisen i dag og har i grunn visst dette lenge. Gamle sliten mannfolk skjeller ut jenter som er uenig med dem, nå snakker jeg helt spesielt om Greta Thunberg, en av vår tids største miljøaktivister. Hun kjemper og hun engasjer de unge, og gamle gubber trakterer henne. Jeg skammer meg på vegene av menneskeheten.

Dette forsøker Greta Thunberg å bekjempe.

Dette forsøker Greta Thunberg å bekjempe.

Greta Thunberg

Greta Thunberg er en stor person i en ung kropp. Hun startet sin ferd gjennom media ved å skolestreike. Hun valgte å kjempe for dette helt alene og hun jobber iherdig med å nå målene sine, en liten pike, en minoritet. Hennes engasjement har smittet og folk følger henne. Hun kjemper for oss alle. Jeg vil bare si at hun der min store helt, jeg beundrere henne og det hun gjør.

Så dukker det opp gretne gamle gubber på nettet. De harselerer og trakasserer henne, motsetter seg henne innsats. De gjør hva de kan for å tråkke henne ned i sølen. I går leste jeg at et svensk firma hadde tjent penger på å bruke navnet hennes uten at hun var enig. Hva er det vi holder på med. Er vi i ferd med å rive i filler en som virkelig bryr seg om planeten vår. Er vi så grådig at vi er villige til å tråkke ned en pike som kjemper for oss. Det minner meg litt om en scene fra Titanic, der en av de rike forsøkte å kjøpe seg plass i livbåten.

 

Jeg vil gjerne være med å bygge livbåter, ikke bare tråkke over de som kjemper for å redde oss. Jeg vil gjerne støtte Greta Thunberg, bidra finansielt og gjøre det jeg kan.

De gamle gubbene bør passe seg, det er tross alt deres generasjon og tidligere generasjoner som har ført oss inn i denne situasjonen. Vi må alle vise endringsvilje nå, ellers så går det galt for oss alle.

Greta Thunberg, jeg vil at du skal vite at jeg støtter deg. Stå på for oss alle.

Deveny

Relaterte artikler

3 Comments

 • Gry H. 15. mai 2019 at 17:21

  At ikke voksne mennesker kan argumentere sitt syn på an sakelig måte! En får jo virkelig ikke fremmet sine argumenter ved drittslenging og ‘hersketeknikker’

  Reply
 • Toril 30. april 2019 at 15:30

  Jeg blir mektig imponert over hvor engasjerte ungdommene er i viktige saker, og all honnør til dem 🙂

  Må bare støtte og backe opp de unge i sakene 🙂

  Ønsker deg en kjempefin tirsdag <3 🙂

  Reply
 • annebe 29. april 2019 at 15:05

  Miljøet vårt er viktige saker..så det er flott med unge og engasjerte folk 🙂 Ser du reagerer på pollenet om dagen du også..for meg er Bjørka det verste ..tror jeg.. Men uansett liker jeg vår og finvær <3

  Reply

Leave a Comment