spiderweb

Skriveprosessen i juni … I edderkoppnettet

Jeg må innrømme at det har ikke blitt mye skriving i juni ennå. Jeg har stort sett ligget rett og ut, svømmende i morfin rus. Nå har jeg endelig stått opp og rusen er kraftig redusert :).

Så nå starter jeg snart opp igjen, jobber videre med det som en gang skal bli en bok.  Her kan du lese om skriveprosessen i mars, og her finner de det som sto på i april. Du kan lese om prosessen i mai her.

24/6

Det skjer litt, det skjer mye. Jeg kan ikke vise til noe konkret. Til det er jeg for sliten. Nå er det slutt på alle pillene. Nå kan jeg tenke og utvikle konseptene i hodet. Det kommer jeg til å gjøre i ferien. Det kommer til å være stille fra meg en stund. Jeg skal rusle rundt på Tjøme og gjøre ingenting. Jeg skal studere edderkopper 🙂

God ferie!

20/6

Jeg innrømmer nå at jeg er opprømt og utrolig begeistret. Jeg må vite mer om edderkopper enn jeg selv er klar over. Du vet jeg har fortsatt hukommelsestap og har ikke oversikt over kunnskapen min. Jeg vet rett å slett ikke hva jeg kan …

Jeg har brukt de siste dagene på å studere edderkopper. Det ligger litt på YouTube og jeg har leste endel. Og vet du hva, den nye karakteren min passer som hånd i hanske til dette. Min karakter og edderkopper har utrolig mange likhets trekk. Jeg er enig med alle de andre forfatterene, det er ikke jeg som skriver. Jeg bare tapper fra en skjult kraft inne i meg.

Disse likhetene er helt utrolige. Jeg kan rett og slett ikke rengjøre for hvordan jeg har kommet hit. Det må være noe som er større enn meg som styrer prosessen. Jeg mener tittelen: I edderkoppnettet kom til meg om natten. Den nye karakterer er født fra min interesse for mennesker. I utgangspunktet så hadde disse to tingene ingenting med hverandre å gjøre. Personen er bygget opp  fra egen kunnskap og fra ting jeg har funnet ut. Jeg krangler fortsatt med ekspertene, for å få min nye person godkjent. Kan ikke si at det går så bra.

Så viser det seg at dette arbeidet munner ut i en edderkopp. Jeg skjønner godt om du sitter med spørsmålstegn i hodet nå. Det gjør jeg også. Jeg skal forsøke å forklare mer, men først må jeg finne de ordene.

Du hører fra meg.

Beklager om jeg stokker ordene, har fortsatt smerter i kneet.

14/6

Jeg har ligget og tenkt i rusen, noen ganger har jeg trodd at jeg har kommet videre. Andre ganger har jeg bare stått foran stupet og stirret inn i en vegg. Jeg har vært både flink og elendig i tankearbeidet. Jeg har kunnet gjøre mye med lite, jeg har sett de villeste ting.

I den edrue tilstanden så er hodet tyst, som om alt det jeg tenkte tidligere i hånden er borte. Nå har jeg bare en liten inngang til alt det som skal komme, jeg har bare tilgang på en liten flik, en mikroskopisk detalj. Som du sikkert vet så heter boken I edderkoppnettet … min nye karakter skal ha noe med edderkopper å gjøre …

Så nå må jeg fordype meg i disse krypenes tilværelse, se på YouTube og overføre egenskapene til de ekleste dyrene på jorden til et menneske. Jeg innrømmer at jeg ikke har peiling på hvordan dette skal gjøres … Jeg innrømmer at dette er ukjent territorie. Men sånn er det alltid. Ting er alltid nytt …

Og jeg elsker å gripe fatt i nye ting, sette meg inn i noe jeg ikke kan. Føle, kjenne, leve det jeg ikke kjenner til.

Dette skal bli en god prosess.

 

Relaterte artikler

8 Comments

 • Gry Henriksen 17. juli 2019 at 04:36

  Håper du er på bedringens vei, og snart er tilbake igjen <3

  Reply
 • Lillan Kind 21. juni 2019 at 12:48

  Så skönt att du är bättre och kommer igång med att skriva igen. Jag har också opererat knäna och fy sjutton så ont det gör!

  Reply
 • annebe 17. juni 2019 at 20:41

  Da ønsker jeg deg god bedring og håper du kommer i gang med skrivinga.. Fin ny uke til deg <3

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 20. juni 2019 at 11:27

   Takk, takk 🙂

   Reply
 • Kari 16. juni 2019 at 14:55

  En edderkopp kom krabbende over senga mi i går da jeg skulle legge på nytt laken. Den var ikke så velkommen 🙁 Heller ikke jordedderkoppen som krabbet inn på kjøkkengulvet. I tillegg satt en stor edderkopp ute på vannkranen da jeg skulle stenge av vanningen… 🙁 Hva vil de meg?…

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 20. juni 2019 at 11:27

   Du er interessant vet du, de liker deg.

   Reply
 • frodith 14. juni 2019 at 19:32

  Så spennende å finne ut av dette da 🙂 Jeg har ikke fått med meg helt hva som har skjedd nå, hvorfor er du i morfinrus? 😮

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 20. juni 2019 at 11:27

   Jeg har byttet et kne 🙂

   Reply

Leave a Comment