En farlig verden!

Hei!

Jeg er en optimistisk person, ser bare det gode i folk, i mine omgivelser. Jeg tenker på solstrålene når vinden blåser. Jeg er takknemlig for vannet når det regner og jeg skjønner at det kan finnes kjerner av sannhet når noe en stygg med med meg. Jeg liker ikke en farlig verden.

Jeg er optimistisk og jeg vil at det skal være godt å leve på jorden. Jeg vil at vi skal være glad i hverandre og bidra til en bedre verden for alle …

En farlig verden

Tilstanden i verden har vært god, det har vært mulig å se den gode kjernen i mye av det som skjer rundt oss. Det har gått an å se på utviklingen i verdenssamfunnet. Ting ble bedre og bedre. Så gikk alt til helvete, vi fikk en farlig verden. Jeg er ikke samfunnsviter (verdensviter), vet ikke akkurat hva det var som fikk alt til å snu. Plutselig blusset det opp mye hat og store konflikter. Samfunnsstrukturene ute i verden ser ut til å gå i oppløsning. Folk fikk plutselig behov for «sterke» ledere, menn som dominerer og holdet velgere på pinebenken, menn som skaper usikkerhet, men som vil vrenge på samfunnene. Jeg snakker om de folkevalgte på Filipinen, Brasil, USA og UK, for å nevne noen. For ikke snakke om framgangen til de høyreradikale i Tyskland, bare tanken for det til å gå grøss nedover ryggen på meg.

Nyhetene trer den ene krisen etter den andre ned over meg. Jeg leser om terror og krig. Russerne har mellomdistanseraketter som peker på oss. Uvørne sterke ledere skaper usikkerhet rundt oss. Selv Norge ruster opp, kjøper ny fly og flere båter. Alt sammen fører bare i en retning, det kommer en krig. Et eller annet sted i verden så smeller det.

Det er vanskelig å beholde optimismen, se det gode i det som skjer. En frykt har bygget seg opp i meg, jeg er redd.

Deveny

Forslag til forside I edderkoppenettetI

Relaterte artikler

4 Comments

 • Gry Henriksen 3. september 2019 at 07:25

  Jeg mener hele driten koker ned til Trump.. – Og det er faktisk Ikke pga at disse urolighetene har poppet opp i tiden etter han tok over, men også fordi jeg husker den samme eskallerende uroen fra forrige gang en halvgal republikaner styrte skuten; George W Bush. I disse Trump -tider, er det så lett å glemme den ‘ugangen’ som denne administrasjonen sto for! Men jeg levde jo tross alt i hellig overbevisning om at det hverken var menneskelig mulig å få noe dummere, mer kynisk og mer forhatt enn president Bush..
  Jeg var bla.a helt fortvilet da han ble innsatt for sin 2. periode, hvorpå han lå på kanten til krig med stadig flere. -Med andre ord, en (utrolig nok) mildere utgave av det grønnsakshodet som sitter og fikler med atomknappen i dag..

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 3. september 2019 at 08:48

   Jeg husker også både Bush og hans ugang i verden. Det er som å stå hjelpeløst ved siden av å se på at ting går i oppløsning … mens Putin forbereder seg på neste trekk.

   Dette er galskap hele veien, om Trump blir valgt inn en gang til så skal jeg aldri returnere til mitt en gang så kjære Amerika.

   Reply
 • Eva 2. september 2019 at 13:42

  Jeg har tenkt samme tanken….. Det føles ikke helt trygt for tiden.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 2. september 2019 at 14:23

   Det er som om noen har smurt oss med honning og sluppet ut alle vepsene.

   Reply

Leave a Comment