Deler London i to

Brexit, en innbyrdes krig!

Hei!

Nå nærmer det seg slutten på dette Brexit kapittelet. Ingen vet hvor mye som står igjen i denne boken, alt kan jo i teorien være over om 9 uker, eller dette kan strekke ut i tid, kanskje flere år. Alle vet at en skilsmisse kan være stygg, den kan ta tid. I dag er en stor dag i Brexit, en innbyrdes krig. Det har blåst opp til en voldsom krig i hele sommer – og nå kommer uværet.

Brexit, en innbyrdes krig!

I dag skal opposisjonen prøve å stoppe hard brexit. De skal lage lover som hindrer statsministernes, og statsministeren har sagt at han ikke nødvendigvis vil følge denne loven. Han har sagt at han  ikke vil følge parlamentet, og han nekter å reise til Bryssel for å be om en utsettelse. For meg så ser det ut som en britisk statsminister skal bestemme selv. Han har tenkt til å følge sitt eget hjerte, gjøre som han selv vil. Uten å forankre avgjørelsene i den demokratiske prosessen. Han har tenkt til å gå mot de folkevalgte.

Jeg ser på engelske kanaler. Jeg hører på hva alle sier og jeg kan ikke tro det jeg hører.

Boris Johnsen har også tenkt til å kaste ut de som stemmer mot ham. Jeg lurer egentlig på hvem er det han tror han er. Jeg mener UK er et demokrati, og dominante narsissistiske mannfolk kan ikke gjør som han selv vil. Han må ha med seg de andre.

Dagen etter Brexit

Det kommer en dag etter Brexit. Det virker ikke som om han tenker på det. EU er Storbritannias største handelspartner. Brexit sier ingenting om hva som skal skje dagen derpå. De finnes ingen avtale for tiden etterpå. Brexit handler bare om hvordan man bryter båndene. Om vi snakker om en vanlig skilsmisse så handler dette bare om eiendelene. Ingen har ennå snakket om hvordan man skal lever videre med felles interesser. Dagen etter en hard brexit så har Storbritannia ingenting. De hadde en avtale med EU, de handlet med resten av verden sammen med EU, så etterpå så har de ingenting. Etterpå så har de bare seg selv og WTO.

Dagen derpå må Storbritannia starte på nytt. De må lage nye avtaler med alle. Jeg aksepterer at flertallet i Storbritannia ser på dette som den beste løsningene. Jeg kan leve med deres avgjørelser, men det ser ikke ut som britene og parlamentet der borte er konfortable med dette. Det ser ut som Brexit er en innbyrdes krig. Jeg har skrevet om Brexit tidligere. Du kan lese om blodbad i Storbritannia her.

Deveny

Relaterte artikler

2 Comments

 • Gry Henriksen 4. september 2019 at 02:19

  Har forstått det slik at de ser for seg at brexit etterfølges av å gå i Norges fotspor mht avtale. Det er iallefall dette som den gjevne brite har sett for seg i det de stemte for å gå ut av unionen..
  Videre, så sitter neppe st.min Johnsen mange ukene dersom han begynner å heve seg over nasjonens demokratiske prinsipper. GB er ikke som USA, hvor de åpenbart er blottet for gangsyn i hht hva som kan tolereres av landets øverste leder..

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 4. september 2019 at 12:59

   Jeg tror at han er på vei ut allerede. Om de stemmer han inn igjen, vel da får de takke seg selv. Da håper jeg at EU dumper dem.
   Men jeg håper og tror at britene får orden på dette. Det kommer til å gå i orden (kanskje jeg driver med ønsketenking)

   Reply

Leave a Comment