holder øye med detaljene i en roman

Detaljene i en roman

Hei igjen!

Nå danser fingrene over tastaturet igjen. Jeg skriver hver dag. Det har vært litt vanskelig å komme i gang, men jeg har tenkt og tenkt i hele sommer. Jeg har funnet kule ting som skal med og jeg er blitt mer bevisst dette med detaljer. En roman består av uendelig mye, det går ikke an å ramse opp i en kort innlegg. Jeg kan ikke gjøre det i et langt innlegg heller. Men jeg kan ta opp noe, noe enkelt og uendelig komplisert – detaljene i en roman  er like kompliserte som karakterene.

Detaljene i en roman

Jeg synes det er gøy å skrive om de små tingene, jeg digger å få fram et lite øyeblikk. Få noe som varer kanskje bare et par sekunder i livet til å strekke seg over en hel siden. Det er kult og det er farlig. Det er kult å få leseren til å stoppe opp og virkelig tenke over dagens første slurk med te eller kaffe. Få fram alt som skjer både på innsiden og på utsiden. Det er morsomt å observere seg selv, se på andre og selvfølgelig tilbringe uante mengder med tid på YouTube.

Det som er farlig når jeg bruker så mye tid på en sånn ting. Jeg bruker opp alle ordene og sliter ut stemningen. Når jeg først har tatt detaljene i en roman helt ut, ved da kan jeg ikke snakke mer om det. I beste fall så kan jeg referer til situasjonen, hinte om en kopp te, si noe meget presist om den sammen situasjonen.

Jeg må derfor velge mine øyeblikk med omhu, for å ha noe å skrive om i neste runde. Dette er en kunst, og jeg skal ikke si at jeg mestrer den ennå, men det er kult å gå rundt å tenke på at dette er noe jeg må ta hensyn til. Jeg må huske å spre detaljene i en roman utover. Ikke skrive for mye, eller så må jeg gå hele veien.

Deveny

Relaterte artikler

4 Comments

 • Helge 17. september 2019 at 10:06

  Lenge mellom hver gang jeg besøker deg. Du er flink og skrive er en kunst. Men den biten tror jeg du takler bedre og bedre – man lærer av erfaring. Sjøl er jeg inne i en periode der mye kan skje på flere fronter. Men det er fint høstvær ute så da kan man bare nyte stillheten i skogen. Ha en fin dag.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 17. september 2019 at 11:12

   Utrolig hyggelig at du kommer innom. Det er lov å komme oftere 🙂
   I høstværet er al mulig 🙂

   Reply
 • Ligaya 16. september 2019 at 17:44

  Mye å lære, men du er flink!

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 17. september 2019 at 11:12

   Takk skal du ha. Har du lest den siste boken min?

   Reply

Leave a Comment