Skrive en roman …

Hei på deg!

Som du sikkert har fått med deg så holder jeg på med bok nummer tre. Motivasjonen er litt variert for tiden. Jeg er ikke alltid enig med meg selv. Jeg digger ikke prosessen denne ganger. Jeg lengter rett og slett etter redigerings fasen. Det er da magien skjer. Det er da karakterene mine kommer til livet og lever. Å skrive en roman er et sant mareritt noen ganger.

Skrive en roman

Jeg fikk en kommentar som sa sånn cirka: «jeg trodde man bare skrev fra begynnelse til slutt»

Jeg kan med hånden på hjerte si at det er ikke slik jeg skaper en roman. Det er mye jobb og hardt slit til tider. Noen ganger så river jeg ut sjelen min for å få ned ordene på tastaturet. (Jeg har sluttet å bruke ark for lenge siden.) Til tider gjør det vondt og jeg må hele tiden hoppe rundt i teksten. Få alle detaljene på plass. En liten endring på side to kan føre til massive redigeringer hele veien gjennom teksten. En stor forandring kan endre hele boken.

Jeg vet at jeg klager og jeg vet at jeg har hardt perioder, men alt i alt så elsker jeg å holde på med dette. Jeg vet ikke helt hvorfor. Det er bare sånn at ordene trenger seg ut. Om jeg bare hadde skrevet for egen del så hadde alt hvert enkelt. Da hadde jeg bare lat ordene flyte, men siden jeg har valgt å gi ut bøker så må jeg stå på og gjøre ting leselig, troverdig.

Å skrive en roman kan være både lett og ufattelig utfordrende. Selv om det bare handler om ord. Alt skal stemme helt ned til den minste detaljen. Leseren skal tro på ordene mine. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har opplevd å finne logiske brister i en tekst. For midt vedkommende er lesningen over i det øyeblikket jeg ikke stoler på historien. Da legger jeg fram meg boken og kikker meg ikke tilbake. Jeg må tro på karakterene.

Jeg jobber hele tiden for at dette ikke skal skje med mine lesere. Om jeg lykkes er en helt annet sak.

Deveny

 

Relaterte artikler

No Comments

    Leave a Comment