Et bilde av hjernen

Inspirasjon!

Hvor finner jeg inspirasjon?

Dette er et spørsmål jeg ikke kan svare på. Det finnes ikke et sted, en ting som hjelper meg i mitt arbeid. Jeg må rett og slett ut i livet og leve. Jeg kan få mye ut av en stein. Jeg kan skape noe av et ord. Andre ganger så står alt stille og ingenting skjer. Det er gjerne da jeg kommer opp med det som er mest kreativt, det er dag jeg finner på noe nytt.

Jeg er i en sånn situasjon akkurat nå. Jeg skal finne veien videre, trenger en 8 sider med handlinger, uten at ting listes opp. Ting skal flyte inn i det som allerede står i teksten.

Det jeg kan si med sikkerhet er at jeg blir inspirert av detaljer, et blad som flyter, en bekk som renner. Lyden av en bil, ord fra en jeg ikke kjenner.

Alle bitene flytter inn i et kammer i hodet og så dukkert det opp igjen der jeg minst forventer å se det.

Jeg kan høre to jenter snakke om en forestilling på toget. Den ene elsket det som skjedde, den andre var misfornøyd med stolen hun satt på. De snakker og jeg lytter.

Et bilde av hjernen

Inspirasjon 

Neste gang jeg tenker på dette er når jeg skaper tekst. Jeg kan trekke fra hverandre alt jeg hørte og skrive motsatt av det som ble sagt. En karakter elsker å sitte på første rad, hun synes stolene  i operaen er nydelige. Det er akkurat som om ryggen blir bedre av å sitte nettopp på denne stolen.

Nå når jeg skriver så innser jeg at jeg liker å snu opp ned på ting. Jeg liker å gjøre motsatt eller fra en annen vinkel. Alt jeg trenger er en liten ide … noe min kreativitet kan jobbe videre med.

Det er i grunn litt rart at det er sånn. Jeg kan ikke forklare hva som skjer i hodet mitt, det bare blir sånn når jeg blir inspirert.

Deveny

 

Relaterte artikler

2 Comments

 • Lillan Kind 26. september 2019 at 14:02

  Om jag hade fått samma fråga skulle jag delvis kunna ge samma svar😊

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 27. september 2019 at 10:56

   Kult 🙂

   Reply

Leave a Comment