bringebærhjerte

Lykke?

 

Hei!

Jeg satt og kjørte utover mot Tjøme. Og tankene fløt fritt. Det er noe helt fantastisk som skjer når bilen ruller over Vrengenbroen. Der opp på toppen av «Verden» så løsner alle bekymringer og jeg opplever lykke. Kroppen flommes over av endorfiner. Jeg har ennå ikke tatt meg tid til å gå over, så alle bildene er tatt fra bil i fart. Du skal få slippe og se på dem.

På den andre siden, på øyen av alle øyer, så roer sinnet seg ned igjen. Lykken avtar og kroppen går tilbake til den normale.

Så hva er lykke?

Jeg vet at det finnes leger og forskere som helt klart kan definere lykke, de kan tegne paragrafer og snakke om endorfiner. Jeg er ikke så opptatt av det. Jeg er mere opptatt av hva som gjør at jeg føler lykke akkurat på Vrengen broen. Hvorfor kommer «gledestoffet» tilbake hver gang. Hvorfor er jeg alltid trist når jeg forlater mitt favoritt sted?

Mine turer utover på Tjøme er opplagte lykkelige stunder. Men hva med alle de andre gangene når lykken trenger seg på. Hvorfor føler jeg meg lykkelig av og til, helt uten grunn. Helt uten en spesiell stimuli, bare gode emosjoner.

Jeg har ikke svarer på dette. Jeg vet bare at det er umulig å holde på lykken. Den forsvinner like fort som den kommer, og jeg må innrømme at jeg savner lykken når den er borte i ukes vis. Jeg liker frihetsfølelsen som følger med alle de gode endorfinene. Jeg liker at alt bare blir godt, sånn helt av seg selv.

Det for jævlig at jeg ikke kan fange inn lykken, jeg kan ikke spare på den. Denne og alle de andre følelsene er ferskvare og jeg må ta til takke med deg jeg får.

Har du noen ord om lykke?

Deveny

Relaterte artikler

2 Comments

 • Lillan Kind 2. oktober 2019 at 18:40

  Jag känner mig oftast lycklig utifrån min uppfattning om vad lycka är😊 För mig är det en känsla av att vara så tillfreds att jag känner mig mer eller mindre upprymd. Känslan uppstår av oräkneliga små saker och situationer i vardagen, så om jag för tillfället inte befinner mig i känslan har jag aldrig långt till den.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 3. oktober 2019 at 12:01

   Så deilig å vite at den bare er rett rundt hjørnet 🙂

   Reply

Leave a Comment