Foruresning i havet

Plast i havet!

Hei!

Jeg leser om nyhetene og ser hva folk skriver om Greta Thunberg. Jeg har noen ganger forsøkt å sette meg inn i henne situasjon. Hun kjemper for noe hun tror på. Hun jobber for at miljøet skal bli bedre. Hun er vår tids største miljøaktivist. Vi trenger henne og mange flere. Vi må kjempe for vår egen eksistens, vi må bli kvitt plasten i havet.

Plast i havet

I havet ser vi våre synder. De flyter rundt på overflaten og smuldrer opp. Vi mennesker står og ser på. Vi plukker opp litt fra strendene og tror at vi kan fortsette som før. Nyhetene er begredelige, de snakker om mål langt inn i framtiden. I 2050 da skal alt bli dra. Jeg er en meget gammel dame i 2050, jeg lever kanskje ikke. Jeg har kanskje bukket under.

Og plastflaket i havet øker i omfang og mikroplasten forgifter maten vår. Bensinen ødelegger luften vår og Teslanene kruser alt for fort på veiene. Alt sammen er sørgelig og jeg føler meg lammet. Jeg føler at det er lite jeg kan gjøre. Jeg leste om en kvinne som kunne putte 6 måneder med avfall i et syltetøyglass. Jeg står foran mitt eget avfall, sorterer til store gullmedaljer, jeg lurer på hvordan jeg skal kjøpe mat uten å få så mye emballasjen.

I sommer forsøkte jeg med bokasikompostering, noe som endte med en katastrofe. Det luktet død og fordervelse av boksene og området rundt. Det nyttet ikke å lage gjord av mitt eget søppel.

Alt i alt så er dette med miljøet en begredelig sak. Og Greta Thunberg kjemper i oppoverbakke. Gamle gretne gubber tar henne ikke på alvor, og miljøet vårt lider.

I dag!

Selv ikke den lille artikkelen på NRK hjelper på miljøhumøert mitt, selv om det er godt å lese om at noen har lykkes med å samle inn litt plast fra havet. Ocean cleanup har kommet flere hakk videre i arbeidet med å samle inn plast.

Lar du problemene med miljøet påvirke deg?

Deveny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan lese den opprinnelig artikkelen fra NRK her.

Relaterte artikler

6 Comments

 • Toril 3. oktober 2019 at 14:40

  Greta Thunberg er jammen en tøff og engasjert ung jente som har en viktig stemme!

  Prøver å tenke over ting som kan være til hjelpe for miljøet som være til hjelpe for miljøet og klimaet.

  Tror ikke det er ment at alle skal være så engasjert som Greta, men ha i bakhodet hva som skal til for å få et bedre klima på sikt.

  Ønsker deg en kjempefin torsdag <3 🙂

  Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 3. oktober 2019 at 15:35

   Hun er en av de tøffeste menneskene jeg noen gang har hørt om. Jeg beundrer henne, jeg vet at det koster å kjempe. Hun har valgt en veldig tung sak. Hun har hele mitt hjerte og hjerne …

   Reply
 • Vestfrøken 3. oktober 2019 at 12:35

  Jeg leste faktisk litt om miljøet natt til igår, for fikk ikke sove å havnet innom litt nyheter. Jeg tror så absolutt på klimakrisen men er litt forsiktig med hvor mye jeg leser på noe av det fordi jeg faktisk blir litt skremt. Og man føler seg til maktesløs, fordi sålenge verden er såpass egoistisk som den er så er det lite å gjøre føles det som. Jeg har hvertfall gjort noen «tiltak» selv uten at jeg er perfekt. Og jeg skjønner noen synest det blir litt voldsomt det med Greta, men likevel så trenger man at noen prater- for de fleste har holdt seg forann ørene lenge. Og plast i havet er veldig trist. Mikroplast osv også.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 3. oktober 2019 at 12:42

   Dette er vanskelig og ja vi trenger de som orker å kjempe. Jeg kunne ønske meg en liste over hva jeg kan gjøre … Jeg er ikke motvillig. Jeg vil gjerne gjøre min del.

   Reply
   • Vestfrøken 9. oktober 2019 at 00:52

    Jeg er enig!

    Reply
    • Lene Bjørg Kanden 9. oktober 2019 at 12:41

     Takk 🙂

     Reply

Leave a Comment