to hender

Tillit!

Tillit et vanskelig ord!

Har du noen gang tenk på ordet tillit. Hva betyr ordet? Når oppstår tilliten? Når blir den borte?

Tillit og meg

Jeg slo nettopp opp ordet og fikk fram mange og lange artikler. Jeg ble nesten svimmel av å se hvor mye som går inn i ordet tillit. Dette er et stort og voldsomt tema og jeg skal ikke ta tak i dette generelt. Jeg må begrense meg til mitt nivå. Snakke om meg og tillit. Jeg tror jeg lever i samfunnet og utøver stor tillit. Jeg stoler på at mennesker rundt meg vil meg vel. Jeg tror på det gode i folk, selv om jeg også har en liten skeptiker i bakhånd. Den sitter på skulderen min og informerer meg om farene som kan oppstå. Jeg kan bli såret, jeg kan bli skuffet … men det rare er at jeg alltid driter i denne stemmen. Jeg følger mine egne drømmer og gjør som jeg selv vil, stoler på folk.

Det gir godhet i hjertet å stole på folk. Livet blir så mye bedre og jeg kan nesten sies å være lykkelig når alt går som det skal.

Jeg tror jeg kan si med hånden på hjertet at jeg gir umiddelbar tillit …

Problemene oppstår når tilliten blir brutt. Da er det noe som er ødelagt. Jeg sier ikke at relasjonen er ødelagt, den har bare endret seg. Noe har skjedd, det er akkurat som om den gode troren er borte. For meg tar det tid og innsats å komme forbi et tillitsbrudd. Jeg kan beste beskrive det som ødelagt glass, når det er knust, så er det knust.

Jeg vet ikke jeg, kanskje min tillit er litt naiv, kanskje jeg burde være litt mer skeptisk til nye mennesker … gjøre verden et litt tristere sted.

Har du noen tanker om tillit, gir du den med en gang?

Deveny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan lese innlegget fra Gryende Tider her. Hun inspirerte dette blogginnlegget.

Relaterte artikler

6 Comments

 • Lillan Kind 4. oktober 2019 at 21:43

  Jag känner överlag mycket tillit, men inte riktigt lika mycket nu som förr. Jag har tillit till livet, och till mig själv. Tyvärr fick jag många dråpslag och hugg i ryggen då jag litade på alla. Som självbevarelsedrift försöker jag numera att förhålla mig ganska neutral.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 6. oktober 2019 at 11:48

   Det er trist å høre. Jeg har også oppplevd det, men jeg klarer ikke å være nøytral. Jeg må stole på folk.

   Reply
 • HeidiElise 4. oktober 2019 at 17:37

  Fin beskrivelse av tillit slik du føler og tenker.
  Og jeg kjenner meg godt igjen i dette. Selv tror jeg det beste om mennesker, så får jeg heller bli skuffet. Er altfor godtroende i følge mannen min, men det er sånn jeg er. 🙂 God fredagskveld!

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 6. oktober 2019 at 11:47

   Da er vi enige du og jeg 🙂

   Reply
 • Toril 4. oktober 2019 at 13:30

  Dette var et kjempefint og godt skrevet innlegg med flotte tanker 🙂

  Tillit er noe som man møter andre mennesker med gjennom sosiale settinger.

  Selv har jeg automatisk tillit til de som står meg nær som familie, slekt og nære venner. Tilliten kan blir revet ned hvis jeg oppdager at de lyver. Da må tilliten bygges sakte men sikkert opp igjen.

  Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg <3 🙂

  Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 6. oktober 2019 at 11:47

   Tusen takk 🙂

   Reply

Leave a Comment