Haddy Njie

#metoo offer

Hei!

Haddy Njies bok skaper bråk, det er vel ikke noen overraskelse. Hun er kona til «overgriperen» mannen som har antastet kvinner i fylla, på møtet og ellers oppført seg kritikkverdig. Jeg er på ingen måte fan av Giske. Han er som et voksen barn og han forstår ikke seg selv. Og han har betalt prisen for sin oppførsel. Kvinnene som melde ham inn har fått sitt syn fremmet. De har fått medhold og de har gått videre i livene sine. De skulle selvfølgelig gjerne vært dette foruten … men hva mer kan de spørre om. Mannen har tross alt ikke gjort noe straffbart. Politiet har ikke forfulgt disse sakene. Det er «bare» brudd på partiets retningslinjer. Men denne saken har flere ofre.

Haddy Njie og hennes bok

Da det stormet som verst rundt Giske satt det en kone hjemme. Hun må ha følt noe. Hun må ha vært påvirket av dette. Hun ble også straffet. Det sved kraftig rundt henne, uten at hun selv hadde gjort noe for å stå i dette marerittet. Jeg har full forståelse for at hun skrev ned sin opplevelse. Hun skrev det som skjedde med henne. Husk at hun ble trukket inn i dette, hun var ikke en maktperson, hun antastet ikke unge damer på byen. Hun levde bare sitt eget liv, som alle oss andre og ble trukket inn dette.

Jeg skal være ærlig, jeg vet ikke hvordan jeg hadde taklet dette. Jeg hadde nok gjort som henne. Jeg hadde skrevet ned alt som skjedde, for å klarer å holde orden på meg selv. Jeg hadde sikkert også notert ned alle følelsene … noe som hadde vært verdifullt for meg. Så hadde jeg gitt ut tekstene etterpå.

Utgangspunktet for hennes bok var en dagbok. Et manus som også kan være av verdi for andre. Det er viktig å fortelle om ens egen opplevelse i øyet på stormen.

Jeg støtter Haddy Njies bok og jeg tror på hennes til å fortelle sin egen historie. Det kan komme mye godt ut av en sånn fortelling. Mennesker kan lære mer om dette.

Deveny

Dette innlegget er inspirert av artikler i dagsavisene de siste dagene.

 

Relaterte artikler

2 Comments

 • Vestfrøken 9. oktober 2019 at 00:46

  Jeg er ambivalent til hva jeg mener. Det har jo vært mye diskusjoner etter Lindmo. Men Haddy har vel full uansett rett til å gi ut bok og sin versjon.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 9. oktober 2019 at 12:41

   Det mener jeg også 🙂

   Reply

Leave a Comment