De skremmer livet av meg …

… disse IS kvinnene

Jeg leser og jeg leser. Øynene vier seg og jeg jeg vet virkelig ikke hva jeg skal tro. Jeg jobber aktivt med mine fordommer og jeg vil at alle mennesker skal ha det godt. Jeg har hele tiden vært forkjemper for at IS kvinnene skal få komme hjem. Norske borgere må få lov å bo i Norge, dette tror jeg på og dette er jeg villig til å kjempe for. Jeg har til og med skrevet en hel bok om en radikal kvinne, Farlig Enke. Jeg tror på deres rett til å leve, praktisere egen religion. Mange har ledd av min naive måte å se verden på. Jeg har noen ganger sittet som den eneste med mitt syn.

Begynner å endre mening!

Nå begynner jeg å endre mening. Jeg innser at det ikke går an å tro på det gode. Noen mennesker er farlige. De kan faktisk komme til Norge og gjøre skade. Jeg tenker ikke på terror, det orker jeg ikke å tenke på. Jeg tenker på de små tingene. De som handler om mellommenneskelige forhold. Det handler om hva jeg som norsk kvinne kan si, hva jeg kan gjøre. Jeg vet at jeg pleide å si at dette var så viktig. Det var plass til oss begge, men nå vet jeg ikke. Jeg klarer ikke å se hvordan jeg skal kunne bo sammen med en som  hater oss og alt det vi står for. Hvordan skal jeg være en god nabo med en som ser på meg som en stor synder. Hvordan skal jeg kle meg når naboen helst ser meg i et telt.

Det gjør vondt å kjenne på endringen inne i meg selv. Jeg var ikke forberedt på at min menneskesyn kunne endre seg så brutalt. Jeg har alltid stått for noe annet. Jeg har vært en verdens borger. Jeg har trodd på godheten i oss alle, men jeg kan ikke leve sammen med IS kvinnene.

Nå ser jeg feilen i meg selv. Jeg ser at jeg må endre min oppfatning. Jeg kan ikke ønske velkommen kvinner som dreper sine egne i en Sharia domstol fra et telt i en flyktningleir. Jeg kan rett å slett ikke forene dette i meg selv, den kognitive dissonansen blir for stor. Jeg må tilegne meg et menneske syn som tar høyde for lært ondskap.

Dette er en vond dag og sannheten stirrer meg i øynene.

Deveny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les om IS-kvinnene her.

Relaterte artikler

6 Comments

 • Gry H. 15. oktober 2019 at 17:16

  Enig!
  Jeg har liksom gått rund som et naivt fjols og trodd at utøverne av terrorismen utelukkende var menn, og at eventuelle kvinnelige aktører derav var tvunget ut i det av menn. Men nå ser vi jo at det så langt fra er slik at alle kvinner med tilknytning til IS er undertrykte og forsakte uten egen vilje. Her er det jaggu grupper av kvinner som frivillig lar seg verve for å krige FOR IS! Nei, jeg stoler ikke på de og deres påståtte nød lenger enn jeg kan kaste de. Jeg mistenker at de bruker ungene sine for sympati på samme vis som gatetiggerne bruker sine, og jeg er overhodet ikke interessert i å få de returnert til Norge!

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 16. oktober 2019 at 16:04

   Jeg vil helle rikke ha hjem disse kvinnene, de skremmer meg. Kvinner er ikke bedre enn menn. Jeg tror kvinnelige terrorister er farligere enn menn.

   Reply
 • Vestfrøken 9. oktober 2019 at 00:42

  Jeg har ikke lest så mye om denne saken. Men jeg har også hatt en tendens til å være naiv, se det gode i folk og jobbe med mine fordommer.. Vanskelig.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 9. oktober 2019 at 12:40

   Ikke sant 🙂

   Reply
 • Lillan Kind 7. oktober 2019 at 14:48

  Hur gärna man än vill tro att alla i världen är goda, så är det inte så. Det finns onda människor, och de som ansluter sig till en terrorsekt för att döda sina medmänniskor på de mest bestialiska sätt – de faller enligt min syn under kategorin onda varelser. Jag lider med deras offer och deras anhöriga. Men vad mig beträffar har dom – oavsett kön – förbrukat rätten att leva i vårat samhälle. Sådana grannar är det sista jag vill ha. Jag ser inget fel i min människosyn för att jag inte accepterar dessa mördare. Dom kan vara glada att dom ens lever. Det gör inte deras offer längre.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 7. oktober 2019 at 15:33

   Jeg er helt enig, amen.

   Reply

Leave a Comment