dim sum

Dim Sum og dumpling

Hei!

Jeg er i himmelriket for tiden. Jeg har oppdaget skatter i de små asiatiske butikkene. Jeg har alltid gjort mine stor innkjøp hos de tyrkiske grønnsakshandlere. Jeg har alltid hoppet over de asiatiske. jeg skjønne rikke helt hvorfor. Jeg har tross alt bodd i New York, det kinamat er en sentral del av mattilbudet. Jeg husker kvelder nede i Chinatown og fråtsing i små delikatesser. Det var det jeg oppdaget wonton suppe og alle de andre rettene som jeg elsker.

Dim sum

dim sum

dim sum

saus

saus til dim sum

Dim sum og dumplings er noe jeg kan lage selv, men det blir for dyrt å lage flere typer. Jeg skal tross alt kjøpe inn en uendelig mange forskjellige ting og blande det sammen. Jeg må også ha veldig fingernem, noe som er vanskelig for meg etter operasjonene.  Jeg får ikke til å brette sammen de små pakkene, men det gjør ingenting. Nå kan jeg kjøpe dem ferdige, og de smaker nydelig. Disse har jeg kjøpt i en pakke. det er bare å dampe dem varme og spise med en gang. Jeg dypper dem i en saus laget av sesameolje, soy saus og sorte sesamfrø.Det er viktig å huse at dette er sarte smaker. De kan ikke blande med sterke saker, da forsvinner smaken, og du smaker bare sausen.

Nå har jeg fått blod på tann og skal søke etter andre kinesiske produkter. Jeg tenker spesielt på vårløkspannekaker. De er fortsatt mystiske for meg, jeg forstår ikke helt hvordan de lages. Jeg har sett på flere oppskrifter, men det er liksom ingenting som stemmer. Kanskje minnene fra New York har endret seg. Kanskje pannekakene i hodet mitt ikke eksisterer.

Håper det smaker 🙂

 

Deveny

 

Relaterte artikler

2 Comments

 • Gry Henriksen 9. oktober 2019 at 01:58

  Jeg vet utmerket godt hva du snakker om her, siden jeg jobber på en vietnamesisk resturant som også innkluderer det japanske, kinesiske og thailandske kjøkken.. 😀

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 9. oktober 2019 at 12:42

   Vietnamesisk er også spennende. Pho er min favoritt.

   Reply

Leave a Comment