forside Tur-retur Helvete

Skummelt å gi ut en selvbiografi …

Hei!

Som du sikkert har fått med det så har jeg gitt ut en selvbiografi, en bok om min egen kamp for livet og for min egen verdighet. det tok år å bli ferdig. Boken krevde alt av meg. Jeg måtte nesten låse meg inne og være alene i flere år for å få det til. Boken graver dypt ned i min egen historie og fremstiller en periode i mitt eget liv. Navnet forteller egentlig alt om hva boken handler om Tur-retur Helvete.

Tur-retur Helvete

Det var befriende å skrive boken, jobbe seg gjennom stoffet. Jeg tenkte vel aldri over konsekvensene av å gi ut noe så personlig. Det var mye mere sentralt å bearbeide alt som skjedde med meg. Legge bak meg alle traumene og finne tilbake til livet.

Her forleden dag så møtte jeg på en av mine lesere, en person jeg aldri har møtt før. Vedkommende hadde både kjøpt og lest om mitt innerste. Jeg ble møtt med både glede og smil. Det er jo gøy, å møte noen som virkelig liker det jeg har gjort. En som har lest Tur-retur Helvete.

Men jeg må innrømme at det ble klein når personene ville diskutere mine opplevelser, ville snakke om tiden etter at jeg «ble» frisk. Jeg må innrømme at det fikk meg til å tenke litt. Jeg følte meg litt invadert og nakne. Der sto det en fremmed og visste alt om meg, visste alt om det som hadde skjedd.

Jeg smilte til min leser og forsøkte å delta i samtalen som best jeg kunne. Det er tross alt jeg som har valgt å utlevere meg selv, gi ut en selvbiografi. Fortelle om mine svakeste øyeblikk. Nå må jeg bare stå i det og ta det som kommer …

Deveny

 

 

Relaterte artikler

6 Comments

 • Toril 16. oktober 2019 at 17:09

  Det forstår jeg godt at du synes, men jeg tipper boken kommer til å bli godt tatt imot. Jeg tror ærlige bøker er det lesere vil ha!

  Når du utleverer deg slik som dette blir du sårbar, men også sterk på samme tid.

  Ønsker deg en kjempefin onsdag <3 🙂

  Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 17. oktober 2019 at 10:53

   Sårbar og sterk, det likte jeg 🙂

   Reply
 • Gry H. 15. oktober 2019 at 17:05

  Jeg har en følelse av at en betydelig andel av de som leser denne boken på ett eller annet vis kan relatere seg til handlingen i betydningen at de selv eller noen av deres nærmeste har vært rammet av en livstruende sykdom. Derfor tror jeg grunnen til slike henvendelser er at de som overlevende kan ha issues de må takle, og du blir typ den nærmeste å rådføre seg med siden de føler bekjentskap til deg gjennom boken.. Så om det kan føles ‘weired’ til tider, så har du iallefall hjulpet et ukjent antall mennesker ved å gi ut historien <33

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 16. oktober 2019 at 16:03

   Jeg håper det. Det var ikke enkelt å få fram alt, men jeg er glad for at jeg gjorde det.

   Reply
 • Ligaya 15. oktober 2019 at 16:25

  Jeg skrev litt om min på blogg, søsteren min ble sint på meg fordi hun var en del av det:)
  Det er ikke så enkelt.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 16. oktober 2019 at 16:01

   Det skal ikke være enkelt å blogg 🙂

   Reply

Leave a Comment