Forslag til forside I edderkoppenettetI

Tittelen på en roman, romantittel …

Hei!

Det er mye som er vanskelig når du skriver på en roman. Det som kanskje krever mest er tittelen på en roman. Romantittel er merkelappen, det er ofte det en leser har å gå på han eller hun skal velge en bok å lese. Romantittel-en må fenge.

kreative flyten, en ensomhet

kreative flyten

Romantittel

En romantittel skal summerer opp det som skjer, den skal ikke villede. Den skal være presis og den skal holde seg til saken. Så skal den være original, selv om en så kort tekst sjelden oppnår verkshøyde (et ord jeg lærte når jeg diskuterte min forrige tittel Tur-retur Helvete).

Verkshøyde er noe man oppnår når noe er veldig kreativt og originalt. Men ofte så krever verkshøyde mer en to ord. Det krevet å være minst et lite dikt, eller en annen form for tekst. Så en tittel på to ord kan sjelden oppnå verkshøyde. Når det er sagt så foretrekker jeg å velge noe som ingen har gjort før, da slipper jeg å diskutere dette en gang til.

Med dette i tankene jobber jeg med min nye tittel. Så langt er arbeidstittelen I edderkoppnettet og jeg har bildet på omslaget klart. Bildet passer arbeidstittelen godt, men den kan jeg ikke bruke. For mange andre har brukt edderkoppnettet i en eller annen sammenheng. Jeg ble deppa når jeg fant ut dette, men det gjør ikke noe. Jeg jobber bare videre, skaper noe nytt.

Så det jeg trenger er et navn som passer til tema i boken, forsiden og bokens handling. Dette må begrenses til to ord (fordi jeg synes dette er tøft).

Mitt arbeid

Som du skjønner så er dette ikke så enkelt. Jeg trodde jeg hadde et navn tidligere i uken, men det ble nedstemt av ekspertene. Så kom det noe annet, men det gikk ikke an å bruke rent språklig. Nok et hensyn å ta. Men jeg gir ikke opp. Jeg vet at jeg kommer til å finne noe som passer. Jeg har en romantittel inne i hjertet mitt, men jeg kommer til å holde den nye ideen hemmelig en liten stund. Jeg må se om romantittel- en gror og blir sterkt. Jeg må tro på det jeg holder på med, ellers så går det ikke an å diskutere med de lærde, nå fram med min ide. Jeg klarer bare å overbevise andre om jeg eier ideen helt og holdent. Sånn er det med alle min ideer.

Så ønsk meg lykke til 🙂

Deveny

Relaterte artikler

6 Comments

 • Lillan Kind 16. oktober 2019 at 19:48

  Jag kan tänka mig hur svårt det måste vara att välja titel. Jag tycker till och med att det är svårt att välja rubrik till ett blogginlägg😄

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 17. oktober 2019 at 10:52

   Det er virkelig ikke enkelt å finne på noe smart.

   Reply
 • Toril 16. oktober 2019 at 17:20

  Lykke, lykke til <3 <3 <3 🙂

  Jeg har ført opp boken "Farlig Enke" på ønskelisten på til jul 🙂

  Ønsker deg en kjempefin onsdag <3 🙂

  Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 17. oktober 2019 at 10:53

   Så gøy 🙂

   Reply
 • Mona Iren 16. oktober 2019 at 15:54

  Jeg ønsker deg masse lykke til😊

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 16. oktober 2019 at 16:04

   Takk, takk 🙂

   Reply

Leave a Comment