Brexitavtale eller sirkus

Hei!

Nå har det akkurat kommet nyheter om en Brexitavtale. Jeg holder pusten og er så lei, så utrolig lei av alt sammen. Og jeg bor ikke i Storbritannia. Jeg bor i Norge og har ingenting med dette å gjøre.

Brexitavtale

Jeg kan bare tenke meg britene. De må være helt ødelagte, med dette fram og tilbake. Deres sannhet skal rives opp med roten, eller så skal de gå videre som vanlig. Noen ganger så lurer jeg på hva den vanlige briten tenker om alt sammen. Noen angrer på valget sitt, andre vil bare bli ferdige – få en brexitavtale, eller slutte å snakke om saken.

Jeg tror jeg hadde ønsket å komme ut av floken, jeg tror ikke jeg hadde brydd meg om hva eller hvordan. Jeg hadde bare villet at torturen skulle stoppe. I går leste jeg om en som fikk en grense gjennom kjøkkenet. Kjøkkenbenken sto i Storbritannia med deres lover og regler. Kjøkkenbordet var plassert i EU. Dette blir for sprøtt. Skal han fortolle alle britiske varer hver gang han spiser?

Det går ikke an å trekke pusten, selv om jeg er ganske sikker på at EU kommer til å ratifisere denne avtalen. Problemet ligger hos britene selv. De skal får denne gjennom parlamentet. Jeg har ingen tro på at de får det til, Johnson har en mindretallsregjering og DUP sier nei. For ikke å snakke om Parlamentet som er tross alt mot å gå ut av EU. Jeg tror at dette sirkuset kommer til å fortsette.

Kanskje det er på tide å slette alle de britiske avisene. Og legge dette bak meg, men saken er for alvorlig til å gjøre noe sånt. Jeg må følge med. Vi kommer til å bli påvirket uansett utfall.

Jaja, nå er det bare å vente på slaget i parlamentet på lørdag, se om de vedtar en Brexitavtale. Jeg grøsser når jeg hører at vi har begynt å snakke om EØS avtalen i Norge. Håper ikke vi skal igjennom den sammen kværna?

Deveny

Relaterte artikler

1 Comment

  • Gry H. 22. oktober 2019 at 23:02

    Er så drittlei Brexit at jeg ikke gidder å følge med på alt surret lenger uten at noe skjer. Blir det avtale så blir det avtale..

    Reply

Leave a Comment