Tilslørte bondepiker

Mine «berømte» Tilslørte bondepiker

Tilslørte bondepiker

Tilslørte bondepiker

Toppen på desserten

Toppen på desserten

Hei!

Nå skal jeg dele en stor hemmelighet med dere. Om høsten så lager jeg Tilslørte bondepiker minst en gang, og det blir alltid en seier. Sist så slikket en av gjestene bollen, alt var borte. I utgangspunktet så handler dette om en tradisjonell rett. Jeg koker opp epler med litt vann og vaniljesukker. Så pisker jeg krem og knuser havrekjeks. Alt sammen blir lagt lagvis.

Sånn holdt jeg på en stund, faktisk ganske lenge. Men så ble jeg lei, jeg ville ha noe mer. Noe som overrasket. Så jeg begynte å lage et lag med karamelliserte epler, og noen ganger så rister jeg nøtter sammen med havrekjeksen. Det går bare når jeg er absolutt sikker på at det ikke kommer allergikere. Jeg husker godt den gangen jeg serverte dette med mye nøtter … og en av gjestene var allergiker. Han hadd ikke fortalte det og han spiste med liv og lyst. Dette kom fram etter at han hadde gått hjem … jeg prøvde hele natten å få ta i ham. Ville vite at han ikke var død.

Heldigvis så gikk det bra.

Så nok om det. Her kommer oppskriften på Tilslørte bondepiker.

Tilslørte bondepiker, 4 pax

Eplemos

4 epler

1 ts vaniljesukker

1 dl vann

Skrell eplene og fjern kjernene. Kok opp i en gryte og la det stå over varmen til dette blir en mos.

Havrekjeks

Knus en halv pakke med Bixit, eller bruk kavring i samme mengde

 

Krem

Pisk 2,5 dl krem

En knivs odd kardermomme

En knivs odd kanel

1 ts vaniljesukker

 

Karamelliserte eple

1 eple

2 ss brunt sukker

2 ss smør

1 ts kanel

Skrell eple og ta bort kjernen. Skjær opp eplene i passende biter. Legg de andre ingrediensene i en panne og sett på middels varme. La det stå til sukkeret er smeltet. Rør forsiktig sammen og legg oppe i epler. L eplene ligge i karamellen til de er blitt softe. Røre litt rundt, sørg for at eplebitene er dekket.

Sette sammen de Tilslørte bondepikene

Når alle delene er avkjølt så legger du lagvis som vist på bildet. Jeg pleier å legge de karamelliserte eplene i lag nummer to over eplemosen, men dette velger du selv.

 

På toppen har jeg ristet noe mandler og stekt opp striper av butterdeig (rist over litt vaniljesukker og la sto på 180 grader i 15 minutter).

Håper det smaker!

Deveny

 

 

 

 

Relaterte artikler

2 Comments

 • Elisabeth 1. januar 2020 at 14:13

  Hei,
  Takk for oppskriften, den skal prøves.
  Skal også lese Farlig enke. Godt nytt år 😊
  Elisabeth

  Reply
 • Lillan Kind 18. oktober 2019 at 20:17

  Jag hade aldrig hört talas om den här desserten, trots att jag är en riktig dessertälskare😊 Den låter väldigt god, och verkar inte alltför svår att göra.

  Reply

Leave a Comment