smoothy

Smoothy

Sundt og godt

Jeg har slitt med helsen, det er det ingen tvil om. Sist så byttet jeg er kne, før det tok jeg to øye operasjoner. Jeg lurer på jeg hva som blir det neste. En vet aldri med meg. Men for å være forberedt på den neste runden, og for å ta vare på den helsen jeg har. Kanskje til og med gjøre maks ut av det jeg har så spiser jeg sundt og lever godt. Jeg sover mye og tar livet med ro …

En av de nye tingen av i år er smoothy hver morgen. Jeg lager en blanding hver dag og den holder til to dager. For å få maks ut av drikken så bruker jeg Nutibullit, men jeg er sikker på at en vanlig hurtigmikser også gjør jobben.

smoothy

smoothy

Oppi glasset som går rett i hurtigmikseren så putter jeg oppi:

1 full neve med grønngål, gjerne oppkuttet

1/2 frossen banan (den må være frossen)

1 dl med frossen frukt

1 ts gojia bær

2 tørket aprikoser

2 ss yoghurt

1 spiseskjeer med chiafrø og linfrø

noen valnøtter

så fyller jeg opp glasset med vann, eller jucie og kjører i gang

smoothy

smoothy

Det hender at jeg også legger oppi melkesyrebakterier og en magnesiumtablett. Alt sammen blir kjørt sammen og lager en god drikk. Jeg må neven at av og til så smaker dette ikke alltid godt, særlig hvis jeg har inkludert en selleri eller annet grønt. Men det er viktig å huske at dette er for helsen, ikke for smaksløkene.

Jeg må innrømme at jeg føler meg sterkere nå som jeg har holdt på med dette i et halvt år. Det nytter å gjøre endringer i kostholdet, og jeg kan tillatte meg å slurve med andre ting om jeg har fått i meg en sånn til frokost. Den kan også spises sammen med en lett middag, som wontonsuppe  eller nachoes.

Deveny

 

 

 

 

Relaterte artikler

3 Comments

 • Gry Henriksen 22. oktober 2019 at 23:07

  Her blir vel bort i mot all frukt & bær drukket som smothie. Jeg pleier imidlertid kun å bruke dette med liktt juice eller vann 🙂

  Reply
 • Ligaya 21. oktober 2019 at 19:23

  Sunt for kroppen. Jeg lager også smothie, men mest av frukt.

  Reply
 • Jan 21. oktober 2019 at 16:32

  Så god ut, det der er jeg dårlig på 😛

  Reply

Leave a Comment